Sultan van Brunei op staatsbezoek Singapore

Vorsten

2017-07-05 06:52:00

Sultan Hassanal Bolkiah van Brunei is woensdag met zijn echtgenote Saleha begonnen aan alweer zijn vierde staatsbezoek aan Singapore. Op de eerste dag zijn ze in het presidentieel paleis Istana verwelkomd door president Tony Tan Keng Yam en zijn vrouw Mary.

Met het staatsbezoek vieren Brunei en Singapore dat hun valuta al vijftig jaar dezelfde wisselkoers hebben. De Bruneise dollar is sinds 1967 één op één gekoppeld aan de toen geïntroduceerde Singaporese dollar. Beide valuta zijn een wettig betaalmiddel in beide landen. Om de vijftigjarige wisselkoersovereenkomst te vieren, worden nieuwe biljetten uitgebracht van 50 Singaporese en Bruneise dollar, omgerekend bijna 32 euro.

Brunei heeft al jaren nauwe betrekkingen met Singapore. Ook in 2014 bracht sultan Hassanal Bolkiah een staatsbezoek aan Singapore en president Tan ging een jaar eerder naar het olierijke sultanaat.

In het presidentieel paleis wordt woensdagavond het staatsbanket geserveerd. Tijdens de lunch in Singapore voert sultan Hassanal Bolkiah, die al sinds 1967 regeert, besprekingen met premier Lee Hsien Loong en diens vrouw Ho Ching.


Meer Andere Huizen