Thai bekijken repetitie crematieprocessie

Vorsten

2017-10-15 08:12:00

Duizenden Thai zijn zondag weer naar het koninklijke veld Sanam Luang getogen om een glimp op te vangen van de repetitie van de plechtige overbrenging van de urn met de stoffelijke resten van koning Bhumibol van het Grand Palace naar het speciale crematorium dat het afgelopen jaar op het veld is verrezen. Ook prinses Sirindhorn sloeg de oefening gade.

De veiligheidsmaatregelen rond het paleis en Sanam Luang, een immens grasveld dat voor de crematie is bebouwd met een representatie van de zowel voor boeddhisten als hindoes heilige berg Meru, waren streng. Alle belangstellenden moesten langs veiligheidscontroles om in de buurt van de processie te komen.

De urn wordt op 25 oktober vanuit het paleis in een plechtige optocht overgebracht naar het crematorium, dat een piek heeft van vijftig meter hoog. De urn wordt gedragen op een gouden, metershoge draagbaar en begeleid door honderden militairen. De eigenlijke crematie is op 26 oktober.


Meer Andere Huizen

Nieuw, van de makers van Vorsten: Máxima. Een maar liefst 180 pagina’s dikke speciale editie over alles wat u wilt weten over onze koningin.