Thai moeten goed doen voor koningspaar

Vorsten

2016-06-07 11:28:00

De Thaise junta heeft de bevolking opgeroepen een goede daad te verrichten ter ere van het 70-jarig regeringsjubileum van koning Bhumibol Adulyadej en de 84ste verjaardag van koningin Sirikit. Het jubileum is donderdag en de verjaardag op 12 augustus.

De Thai hebben even de tijd om iets goed te doen. De viering van het bijzondere regeringsjubileum duurt nog tot 9 juni 2017 en dit hele jaar staat al in het teken van de koninklijke verjaardag. Omdat boeddhisten rekenen in levenscirkels van twaalf jaar is 84 een bijzondere verjaardag. Sirikit maakt daarmee haar zevende levenscirkel vol.

Er zijn geen evenementen gepland waaraan het koningspaar zelf deelneemt. De koningin is na een beroerte enkele jaren geleden niet meer echt in het openbaar verschenen, en de koning wordt al jaren voor een waaier aan kwalen behandeld in het Siriraj ziekenhuis in Bangkok waar hij in feite sinds september 2009 woont.

De junta neemt donderdag deel aan een gebedsplechtigheid bij de tempel van de smaragdgroene Boeddha in het Grote Paleis.


Meer Andere Huizen

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana