Thai oefenen voor koninklijke tocht

Vorsten

2019-04-17 14:05:00

Het drukke verkeer in de wijk rond het Grand Palace in Bangkok kreeg woensdag aan het einde van de middag te maken met gesloten wegen. Dit omdat er werd geoefend voor de plechtige tocht die koning Vajiralongkorn na zijn kroning begin volgende maand door de wijk zal maken.

Koning Vajiralongkorn kroont zichzelf op 4 mei en een dag later vindt de ‘royal parade’ plaats, zoals de optocht in de Engelse vertaling door het bureau van de koninklijke hofhouding wordt genoemd.

Voor die processie, waarbij de koning op een enorme draagstoel 7 kilometer door militairen wordt rondgedragen, wordt de komende weken nog een paar keer geoefend. Woensdag viel de verkeershinder nog mee, aldus een woordvoerder van de politie omdat straten alleen werden afgesloten op het moment dat de stoet voorbij kwam. Op 21 en 28 april gaat de wijk echter helemaal op slot voor de repetitie.

Donderdag richt alle aandacht zich op de Wat Suthat-tempel in Bangkok waar het eerder deze maand in alle Thaise provincies geschepte heilige water voor de kroning naar toe wordt gebracht om vervolgens gewijd te worden. Vrijdag gaat dit gewijde water naar de tempel van de Smaragden Boeddha, het heiligdom op het terrein van het Grand Palace.


Meer Andere Huizen

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt