Thailand bereidt verjaardag Sirikit voor

Vorsten

2016-08-05 09:01:00

Sirikit

In Thailand worden voorbereidingen getroffen voor de viering van de 84ste verjaardag van koningin Sirikit. Die is op 12 augustus jarig. Ter ere van de echtgenote van koning Bhumibol is het dan ook moederdag.

Het Queen Sirikit Museum of Textiles heeft een tentoonstelling ingericht ‘Fit For A Queen’ met kleding die de koningin in de periode 1960-1967 droeg bij met name buitenlandse bezoeken. Ontwerper in die tijd was de Fransman Pierre Balmain, die voor zijn jurken op uitdrukkelijke wens van de koningin Thaise zijde gebruikte. Sirikit wilde die zijde onder de aandacht brengen en promoten.

Er zijn nog een paar kleine exposities in voorbereiding en op de avond voor de verjaardag is er een concert in het Thais cultureel centrum. Op de dag zelf leidt premier generaal Prayuth Chan-ocha een van de talrijke religieuze plechtigheden, waaronder het geven van aalmoezen aan 185 monniken op het Sanam Luang-veld naast het koninklijk paleis.

Koningin Sirikit verkeert al enkele jaren in slechte gezondheid na een zware beroerte in 2012 en zal zelf niet deelnemen aan de festiviteiten.


Meer Andere Huizen

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!