Thais koninklijk gezin verschijnt op balkon

Vorsten

2019-05-06 11:18:00

Koning Vajiralongkorn heeft maandagmiddag (lokale tijd) een audiëntie verleend aan de Thaise bevolking. Dat deed hij door op het balkon te verschijnen van de Sutthaisawan Prasathal, een van de gebouwen op het terrein van het Grand Palace.

De balkonscène maakte deel uit van de driedaagse festiviteiten rond de kroning van de koning. Voor de hal en ver daarbuiten hadden zich tienduizenden in het geel gestoken mensen al uren voor de komst van de koning opgesteld om hem te zien.

Op het moment dat de koning, vergezeld door zijn nieuwe echtgenote koningin Suthida op het balkon verscheen, werden saluutschoten afgevuurd en barstte de menigte uit in een luid gescandeerd ‘lang leve de koning!’

Spontaan

Juntaleider en premier Prayut Chan-o-cha hield daarna een korte toespraak tot de koning, die zelf ook een paar woorden sprak. Echt spontaan werd het pas op het moment dat de twee dochters van de koning en zijn jongste zoon prins Dipangkorn ook op het balkon verschenen.

Prinses Sirivannavari maakte van de gelegenheid gebruik met haar mobieltje het bijzondere moment vast te leggen, en wist zowaar een glimlach op het gezicht van haar vader te toveren. De prinses ging ook pas als laatste weer naar binnen. Breeduit zwaaiend genoot ze zichtbaar en op on-Thaise wijze van haar plek in de schijnwerpers.

Het koninklijk gezelschap vertrok daarna meteen naar de Chakri Maha Prasat-troonzaal voor een ontvangst van het corps diplomatique.


Meer Andere Huizen

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt