Thaise koning is bloedinfectie te boven

Vorsten

17-02-2016 15:47:00

De Thaise koning Bhumibol Adulyadej is hersteld van de bloedinfectie en gezwollen long waarmee hij begin dit jaar kampte. De 88-jarige koning kampt echter nog wel met koorts, liet de koninklijke voorlichtingsdienst eerder deze week weten.

“In de nacht van 14 februari versnelde de ademhaling van de koning en bleek uit een röntgenfoto dat hij geen longinfectie meer heeft. Op 15 februari had de koning 38,1 graden koorts.” Het paleis liet weten dat Bhumibol ook last heeft van vermoeidheid.

Bhumibol ligt sinds eind mei in het ziekenhuis waar hij voor verschillende kwalen wordt behandeld. Op 11 januari verscheen de langst regerende vorst ter wereld voor het laatst in het openbaar, toen hij het ziekenhuis kort verliet om een bezoek te brengen aan zijn paleis in Bangkok.

Onderzoeken

Begin deze maand werd Bhumibol uitgebreid onderzocht. Daaruit bleek dat de vorst geen infecties in zijn longen, maag of hersenen heeft. In andere delen van zijn lichaam werden echter wel infecties gevonden, waarvoor hij antibiotica en zuurstof krijgt. Bhumibols artsen onderzoeken de oorzaken van de infecties nog.

De gezondheid van Bhumibol is een beladen onderwerp in Thailand. Het land kent zeer strenge wetten voor majesteitsschennis en het paleis controleert al het nieuws over het koningshuis.

Meer Andere Huizen