Thaise koning opent nieuw parlement

Vorsten

2019-05-24 13:55:00

De Thaise koning Vajiralongkorn heeft vrijdag de eerste zitting van het twee maanden geleden nieuw gekozen parlement geopend. De plechtige bijeenkomst vond plaats in het ministerie van Buitenlandse Zaken, omdat het nieuwe parlementsgebouw nog niet klaar is.

Het bezoek van de koning aan het Thaise parlement duurde amper acht minuten. In die tijd stapte de door koningin Sutchida vergezelde koning uit zijn auto, wandelde naar de zaal waar de keurig in witte uniformen gestoken parlementariërs op hem wachtten, las een korte verklaring voor waarin hij het nieuw gekozen parlement opende, en verdween vervolgens weer.

In zijn toespraak drong de eerder deze maand gekroonde koning er bij de parlementsleden op aan om verstandig en eerlijk te werk te gaan. “Houd er rekening mee dat al uw acties van invloed kunnen zijn op de nationale veiligheid en leiden tot het geluk of het lijden van de mensen,” aldus koning Vajiralongkorn.

Het was voor het eerst sinds de kroningsplechtigheden dat de koning weer in eigen land werd gezien. Vajiralongkorn woont het grootste deel van het jaar in Duitsland.


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig