Thaise kroonprins staat er bloot bij

Vorsten

21-07-2016 07:02:00

De Thaise kroonprins Vajiralongkorn prijkt donderdag waarschijnlijk geheel tegen zijn wil zeer prominent op de entertainmentpagina van het Duitse boulevardblad Bild. ‘Kan de Thaise prins zich geen overhemd meer veroorloven’ vraagt de krant zich af bij een foto waarop Vajiralongkorn bijna half naakt staat afgebeeld op het vliegveld van München.

Vajiralongkorn, die volgende week 64 jaar wordt, was gekleed in het topje van zijn eveneens meegekomen vriendin of vierde echtgenote – de precieze aard van de relatie is onbekend – met zijn broek gevaarlijk laag afgezakt. De kroonprins arriveerde met zijn twee Boeings 737 voor een verblijf in zijn Beierse woning Villa Stolberg aan het Starbergermeer. Dat zou hij volgens Bild voor 10 miljoen hebben gekocht.

Tatoeages

Wat waarnemers meteen opviel was het enorme aantal tatoeages, inclusief op de arm van de kroonprins. Zijn arm was vorig jaar, toen hij in sportkleding deelnam aan ‘Bike for Mom’, een fietstocht ter ere van de verjaardag van zijn moeder koningin, nog tatoeagevrij.

In Thailand, waar niet vrijelijk over de monarchie kan worden gepraat zonder gevaar voor een aanklacht wegens majesteitsschennis, gingen al enige tijd geruchten dat de kroonprins op zijn verjaardag benoemd zou worden tot regent voor zijn ernstig zieke vader koning Bhumibol (88). Het weinig koninklijke optreden van Vajiralongkorn kan dat weer in de weg zitten.

Meer Andere Huizen