Thaise prinses Sirindhorn gebruikt peperduur toilet niet

Vorsten

2016-02-23 14:08:00

PHNOM PENH – Voor het bezoek van de Thaise prinses Maha Chakri Sirindhorn had buurland Cambodja een luxueuze badkamer van omgerekend ruim 36.000 euro laten bouwen, maar de prinses heeft tijdens de visite geen gebruikgemaakt van het toilet.

The Cambodja Daily schrijft dat prinses Sirindhorn na haar aankomst in Cambodja een uur sprak met premier Hun Sen van Cambodja, waarna ze met een helikopter vloog naar het populaire meer Yeak Lom, waar kosten noch moeite was gespaard voor de bouw van een speciaal toilet voor de prinses.

”Ze heeft het toilet niet gebruikt, maar is wel gaan kijken”, zegt gouverneur Nhem Sam Oeun. De bouw van de badkamer door Thaise arbeiders had negentien dagen gekost. Het gebouw van acht vierkante meter krijgt nu een andere bestemming, zonder toilet. Dat is verwijderd en gaat mee terug naar Thailand. In de provincie Rattanakiri opende de prinses een gezondheidscentrum dat is gefinancierd door de Thaise koninklijke familie.

Dinsdag was prinses Sirindhorn terug in Phnom Penh, waar ze een krans legde bij het Onafhankelijkheidsmonument van Cambodja. Woensdag is de derde en laatste dag van het officiële bezoek dat de dochter van de Thaise koning Bhumibol Adulyadej brengt aan het buurland. Het bezoek is bedoeld om de banden tussen beide landen aan te halen en de onderlinge samenwerking te verbeteren op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg.


Meer Andere Huizen