Van Praag steunt nu prins Ali

Vorsten

2015-05-21 19:06:00

AMSTERDAM – De Jordaanse prins Ali Bin Al-Hussein is de enige overgebleven concurrent van FIFA-voorzitter Sepp Blatter. Prins Ali gaf donderdagavond in Amsterdam met Michael van Praag een persconferentie over het voorzitterschap van de wereldvoetbalbond FIFA.

Van Praag beschouwt het niet als een nederlaag dat hij zich heeft teruggetrokken als kandidaat voor de verkiezingen van het voorzitterschap van de FIFA. “Het zou best erg geweest zijn als ik ten behoeve van mijn ego door was gegaan en volgende week vrijdag in Zürich met twintig stemmen van de vloer was gegaan”, zei hij.

Van Praag staat volledig achter de kandidatuur van Ali Bin Al-Hussein, die na het terugtrekken van Luis Figo en de voorzitter van de KNVB de enige overgebleven tegenkandidaat van de zittende preses Sepp Blatter is. ”We hebben vorige week maandag met zijn drieën al onze kaarten op tafel gelegd”, vertelde hij. ”Michel Platini, de voorzitter van de UEFA, was daar ook bij. Hij heeft eveneens duidelijk gemaakt dat Blatter het beste door één kandidaat kon worden uitgedaagd. Het ging niet om de beste kandidaat, wel om degene die de meeste kans heeft.”


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek