VN willen bewijs dat ‘gegijzelde’ prinses Latifa nog leeft

Vorsten

19-02-2021 12:52:02

De Verenigde Naties hebben de Verenigde Arabische Emiraten gevraagd om bewijs dat prinses Latifa al-Maktoum nog leeft. Dat meldt Sky News. Dinsdag lekten er videobeelden uit waarin de prinses zegt te zijn gegijzeld door haar vader, de emir van Dubai.

In de video’s vertelt Latifa (35), waar jarenlang niets van was vernomen, aan haar vrienden dat ze wordt vastgehouden en vreest voor haar leven. De prinses probeerde haar thuisland in 2018 per boot te ontvluchten. Elitetroepen zouden haar toen hebben gedrogeerd en teruggehaald. In een video vertelt ze dat de autoriteiten haar daarna opsloten in een villa waar ze onder politiebewaking staat.

Latifa zou de filmpjes stiekem met een telefoon hebben gemaakt voor haar vrienden. De prinses stopte na enige tijd met het sturen van filmpjes. Haar vrienden vroegen eerder deze week al om aandacht voor de zaak bij de VN.

De vader van de prinses, sjeik Mohammed bin Rashid al-Maktoum, behoort tot de rijkste vorsten ter wereld. De prinses had voor haar vluchtpoging in 2018 ook al een videoboodschap opgenomen. Die verscheen later op YouTube. “Als je deze video ziet, is dat niet goed. Dan ben ik dood of zit ik in een hele, hele, hele slechte situatie”, waarschuwde ze toen.


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft