Vorsten Bahrein en Jordanië en kroonprins Abu Dhabi komen samen

Vorsten

2020-11-18 17:35:59

De Jordaanse koning Abdullah, koning Hamad uit Bahrein en Mohammed bin Zayed, kroonprins van Abu Dhabi, kwamen woensdag bijeen. De royals troffen elkaar in Abu Dhabi en spraken over de verbindingen tussen de landen en een gemeenschappelijke aanpak tegen de coronacrisis.

De leiders bevestigden aan elkaar de diepgewortelde en strategische allianties tussen Bahrein, Jordanië en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). In het gesprek benadrukten ze het belang om samen de coronacrisis aan te pakken om de economische en humanitaire klappen te verzachten. Ook willen ze de samenwerking versterken in vitale sectoren, zoals zorg, voedselzekerheid en farmaceutische industrie.

Tijdens de ontmoeting, die ook werd bijgewoond door Jordaanse adviseur Bisher Khasawneh, de minister van Buitenlandse Zaken Ayman Safadi en nog enkele politici uit Bahrein en uit VAE, spraken ze ook over de noodzaak van continue coördinatie en consultatie tussen de drie landen.

Bovendien overlegden ze over de laatste regionale en internationale ontwikkelingen, zoals de Palestijnse zaak. Ze achten de tweestatenoplossing nog steeds het beste middel voor vrede. De VAE was de eerste golfstaat die de relatie met Israël openlijk normaliseerde. In augustus nodigde de Israëlische president Reuven Rivlin kroonprins Mohammed bin Zayed al uit om eens langs te komen.


Meer Andere Huizen

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana