Bhumibol in goede gezondheid

Vorsten

11-08-2014 13:03:00

BANGKOK – De Thaise koning Bhumibol Adulyadej is in goede gezondheid. Dat heeft het paleis laten weten, meldt persbureau Reuters.

De Thaise koning werd vorige week woensdag, samen met zijn vrouw koningin Sirikit naar het ziekenhuis in Bangkok gebracht voor een uitgebreide medische controle. Tijdens deze check hebben de artsen ontdekt dat hij last heeft van een maagontsteking. De koning krijgt daar nu medicijnen voor. Verder is het goed gesteld met de luchtwegen, de longen en de lichaamstemperatuur van de koning, ook zijn bloeddruk is normaal.

De doktoren hebben koning Bhumibol geadviseerd om voedingssuplementen te nemen. Hoe lang de koning nu nog in het ziekenhuis blijft, is onduidelijk. Koningin Sirikit, die dinsdag haar 82e verjaardag viert, is ook in het ziekenhuis. Zij ondergaat dezelfde controle.

De 86-jarige koning woonde afgelopen jaar in zijn paleis in de Thaise kustplaats Hua Hin. Hiervoor verbleef hij jarenlang, van 2009 tot 2013, in het ziekenhuis in Bangkok. De Thaise koning komt tegenwoordig nog maar nauwelijks in het openbaar.

Meer Andere Huizen