Australië-tour Kate en William: 330.000 euro

Vorsten

2014-10-09 07:49:00

LONDEN – Het tweeweekse bezoek in april van prins William, zijn vrouw Kate en hun zoontje prins George aan Nieuw-Zeeland en Australië heeft de belastingbetaler 474.137 Australische dollar (328.896 euro) gekost. Dat meldt de Britse krant The Guardian.

Meer dan de helft van het bedrag ging op aan reiskosten: 174.000 euro. De Australische koninklijke luchtmacht vloog het gezin van de kleinzoon van koningin Elizabeth namelijk van Australië naar Nieuw-Zeeland en terug en naar verschillende bestemmingen binnen Australië, zoals Brisbane, Adelaide en Uluru.

Verder ging 51.000 euro op aan maaltijden en accommodatie, bijna 60.000 euro aan mediabemiddeling en het restbedrag valt onder diverse kosten die met het bezoek gepaard gingen. De kosten voor de beveiliging van William, Kate en George zullen aanzienlijk zijn geweest, maar die cijfers zijn niet meegenomen in het overzicht.

Het bezoek heeft overigens minder gekost dan werd gedacht. Bovendien verwachten analisten dat de toeristenindustrie 35 tot 40 miljoen euro extra zal verdienen dankzij William en Kate, omdat veel mensen door de hertog en hertogin van Cambridge bijvoorbeeld het Sydney Opera House, de Blue Mountains en Uluru hebben gezien.


Meer Vorstenhuizen