‘Beatrix en Rutte naar uitvaart Peres’

Vorsten

2016-09-28 20:11:00

DEN HAAG – Prinses Beatrix en premier Mark Rutte wonen de uitvaart bij van de Israëlische oud-president Shimon Peres. Ze sluiten aan in een lange rij wereldleiders, onder wie de Amerikaanse president Barack Obama, melden Israëlische media.

De Rijksvoorlichtingsdienst in Den Haag kon woensdagavond niet bevestigen dat Beatrix en Rutte naar de uitvaart gaan.

De 93-jarige Peres overleed in de nacht van dinsdag op woensdag. De éminence grise van de Israëlische politiek wordt vrijdag begraven op de nationale begraafplaats op de Herdenkingsberg in Jeruzalem. Donderdag kunnen de Israëliërs afscheid van hem nemen voor de Knesset, het Israëlische parlement.

Regeringsleiders

Veel westerse regeringsleiders, die Peres na het bericht van zijn overlijden al met lof overlaadden, bewijzen hem vrijdag de laatste eer. Onder meer de Franse president François Hollande, EU-president Donald Tusk en de Britse oud-premier David Cameron maken hun opwachting. De Britse kroonprins Charles komt ook, schrijft de Israëlische krant Haaretz.

Prinses Beatrix bewees in 1995 ook de vermoorde Israëlische premier Rabin, met wie Peres de Nobelprijs voor de Vrede deelde, de laatste eer.


Meer Vorstenhuizen

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?