Beatrix op bezoek bij jonge rolstoelsporters

Vorsten

30-08-2014 05:31:00

EVERDINGEN – Prinses Beatrix komt zaterdagmiddag bij sportclub Everstein in Everdingen kijken naar rolstoelhockey en rolstoeldansen. Bij de Utrechtse sportclub is de jaarlijkse campagnedag van de Zwaluwen Jeugd Actie, een initiatief om jonge sporters geld te laten inzamelen voor leeftijdsgenootjes met een spierziekte. Dit jaar is de opbrengst bestemd voor onderzoek naar de dodelijke ziekte van Duchenne.

De Zwaluwen Jeugd Actie bestaat sinds 1960. Tot nu toe hebben meer dan 10 miljoen jonge sporters samen in totaal ruim 5 miljoen euro ingezameld voor kinderen met een spierziekte. De actie startte destijds voor kinderen met polio, in die jaren een veelvoorkomende besmetting. De campagnedag is ook de start van het nieuwe jeugdsportseizoen.

Vanwege de komst van de prinses gelden in en rond Everdingen verkeersmaatregelen. Inwoners van het dorp is verzocht lopend naar het sportveld te komen. Prinses Beatrix neemt zaterdag een cheque in ontvangst met de totaalopbrengst van de campagne van dit jaar.

Meer Vorstenhuizen