Agenda van handelsmissie prinses Astrid aangepast

Vorsten

15-09-2020 18:08:16

Prinses Astrid gaat voorlopig niet naar Londen. De Belgische handelsmissie die voor maart volgend jaar was gepland, is verplaatst naar een nog nader te bepalen datum in september. Dat heeft het Agentschap van Buitenlandse Handel laten weten.

Ondanks de wijziging staan er nog steeds drie handelsreizen op het programma: in juni naar Senegal, in september dus naar het Verenigd Koninkrijk en in oktober naar de Verenigde Staten. De reis naar West-Afrika had eigenlijk afgelopen juni al moeten plaatsvinden, maar werd toen afgelast vanwege de coronacrisis. Voor de missie hadden zich begin dit jaar al 173 deelnemers aangemeld.

Ook de tweede handelsreis die voor dit jaar was gepland – in oktober naar Australië – moest worden verplaatst. De bedoeling is nu in oktober 2022 naar Australië af te reizen. De tweede economische missie van dat jaar voert volgens de huidige planning in het voorjaar naar Japan.

Prinses Astrid voert sinds de Belgische troonswisseling in 2013 de federale handelsreizen aan namens haar broer koning Filip. Voorheen vervulde hij die taak twintig jaar lang zelf. De laatste Belgische economische missie was vorig jaar november naar China.


Meer België

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord