Albert en Paola bij het Colosseum

Vorsten

2016-03-26 13:22:00

De Belgische koning-emeritus Albert II en zijn vrouw koningin Paola zijn deze week in Rome. Dat blijkt uit opnamen die zijn gemaakt in de Italiaanse hoofdstad en het Vaticaan. Vrijdagavond was het gepensioneerde koningspaar bij het Colosseum voor de kruisweg, waar paus Franciscus bij was. De paus sprak zijn veroordeling uit over extremisme, bloedige terreurdaden en onverschilligheid over het lot van vluchtelingen.

Afgelopen zondag waren Albert en Paola op het Sint Pietersplein bij de door de paus opgedragen heilige mis ter gelegenheid van Palmzondag, de laatste zondag voor Pasen. Aansluitend gingen ze naar het Belgisch Pauselijk College – waar ooit de latere paus Johannes Paulus II heeft gestudeerd – voor de viering van de feestdag van Sint Jozef.

De kruisweg, waarmee wordt herdacht dat Jezus werd veroordeeld en gekruisigd, vond dit jaar plaats onder strengere veiligheidsmaatregelen dan in voorgaande jaren. Extremisten van Islamitische Staat hadden bedreigingen geuit tegen katholieke doelwitten in Rome.


Meer België

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana