Zien: Albert en Paola ontvangen prinses Delphine voor het eerst

Vorsten

27-10-2020 11:25:39

Koning Albert van België heeft zondag zijn buitenechtelijke dochter prinses Delphine ontvangen voor een eerste officiële ontmoeting. Ook ‘stiefmoeder’ koningin Paola was er bij, zo heeft het paleis dinsdag bekendgemaakt.

Delphine mag zich, na jaren van tegenwerking van haar vader, sinds begin deze maand prinses noemen. Eerder erkende Albert, de vader van de huidige koning Filip, haar al als zijn biologische dochter.

“Tijdens onze ontmoeting in het Kasteel Belvédère heeft ieder van ons, in sereniteit en met empathie, uiting kunnen geven aan zijn gevoelens en ervaringen”, meldt het hof uit naam van het drietal. “Na het tumult, het lijden en de verwondingen, is het tijd voor vergeving, genezing en verzoening.”

Eerste stappen voor Albert en Delphine

Albert, Paola en Delphine hebben samen besloten om “deze nieuwe weg” in te slaan. “Dit zal geduld en inspanningen vergen, maar we zijn vastberaden. Dit zijn de eerste stappen op een pad dat we in alle rust zullen bewandelen.”

De ontmoeting volgt enkele weken nadat koning Filip Delphine al uitnodige voor een gesprek op het paleis. Ze spraken over een “warm” gesprek dat voor herhaling vatbaar is. Albert stelde toen in een reactie enthousiast te zijn over hun afspraak. “Mijn echtgenote en ikzelf zijn verheugd over het initiatief van de koning, het begin van betere tijden voor ons allen en in het bijzonder voor Delphine.”

Meer België