Belgisch koningspaar bedankt hulpdiensten na bezoek Pepinster

Vorsten

2021-07-16 22:25:39

Koning Filip en koningin Mathilde hebben op Twitter de Belgische hulpdiensten bedankt voor hun inzet tijdens de overstromingen die het land de afgelopen dagen heeft getroffen. Het bedankje kwam na het bezoek van de royals aan het zwaar getroffen Pepinster.

Rond 15.30 uur waren Filip en Mathilde in de zwaar gehavende Belgische gemeente. Zo bezochten ze de Rue Neuve. Die straat heeft flink te lijden gehad van het wassende water. Twintig huizen zijn ingestort en de straat staat blank.

Het koningspaar sprak uitvoerig met de slachtoffers. Volgens de krant Het Laatste Nieuws toonden de royals veel medeleven en waren ze geïnteresseerd in de verhalen van de inwoners van Pepinster. “Van koninklijke afstand was geen sprake meer”, tekende de krant op.

Uitzonderlijke inzet

“We willen de hulpdiensten en de vele vrijwilligers bedanken voor hun uitzonderlijke inzet tijdens deze #overstromingen”, schreven de royals na hun bezoek op Twitter. “We zijn ook dankbaar voor de spontane solidariteit bij de bevolking en voor de steun aan ons land vanuit het buitenland.”

Het bezoek aan Pepinster was het tweede bezoek dat Filip en Mathilde aan het getroffen gebied brachten. Donderdag was het koningspaar al in Chaudfontaine. Bij die gelegenheid zei Filip “aangeslagen” te zijn door de omvang van de ramp.


Meer België

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana