Belgisch koningspaar bezoekt ziekenhuizen in Aalst

Vorsten

04-11-2020 17:24:54

De Belgische koning Filip en zijn vrouw Mathilde hebben woensdag bezoeken gebracht aan twee ziekenhuizen in Aalst. Daar ging het stel in gesprek met medewerkers, die alle zeilen bijzetten tijdens de coronacrisis.

Filip en Mathilde waren woensdagmorgen eerst te gast in het Onze-Lieve-Vrouw Ziekenhuis, waar zij werden opgevangen door de burgemeester van Aalst, Christoph D’Haes. Vervolgens kreeg het koningspaar een rondleiding door verschillende afdelingen in het ziekenhuis.

Na het bezoek aan het Onze-Lieve-Vrouw Ziekenhuis bezochten Filip en Mathilde het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis in de Belgische plaats. Ook daar kreeg het stel een rondleiding en sprak het met personeelsleden.

Net als in andere Europese landen is ook België hard getroffen door het coronavirus. Artsen, verpleegkundigen en andere zorgmedewerkers draaien overuren. Sommige zorgmensen kampen daardoor met fysieke of mentale klachten.


Meer België

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.