Camera’s bij Filip en Mathilde thuis

Vorsten

2014-11-26 16:41:00

BRUSSEL – Het Belgische koningspaar heeft de vier grote televisiezenders de kans gegeven een jaar lang hun werkzaamheden van dichtbij te volgen. Het resultaat is vanaf volgende week woensdag te zien bij VRT, VTM, RTBF en RTL, zo meldt Het Nieuwsblad.

De eerste uitzendmogelijkheid valt samen met vijfhonderd dagen koningschap van koning Filip. De Franstalige RTL zendt meteen die woensdag een anderhalf uur durende documentaire uit en ook de Waalse RTBF blijft die avond niet achter. Aan Vlaamse kant staan ze volgens Het Nieuwsblad wat minder te dringen. VTM bijvoorbeeld maakt geen aparte uitzending. De beelden worden gebruikt voor het programma Royalty.

Het is voor het eerst sinds 2008 dat Filip zich van dichtbij liet volgen. “Bij het werk, ontvangst van gasten, werkbezoek en nog meer werk”, aldus een van de cameraploegen. Ook koningin Mathilde en de koningskinderen komen volop in beeld. Mathilde bijvoorbeeld ook bij haar pianolessen. “Ze is veeleisend voor zichzelf”, observeerden de volgers.


Meer België

Nieuw, van de makers van Vorsten: Máxima. Een maar liefst 180 pagina’s dikke speciale editie over alles wat u wilt weten over onze koningin.