Belgische hof oordeelt uiterlijk 29 oktober over ‘zaak-Delphine’

Vorsten

10-09-2020 19:29:58

Het Belgische hof beslist uiterlijk 29 oktober of Delphine Boël, de buitenechtelijke dochter van de voormalige Belgische koning Albert, officieel als prinses door het leven mag, werd donderdag bekendgemaakt. Boël wil prinses zijn en de achternaam van haar vader dragen. Daarom stapte zij naar het gerecht.

Begin dit jaar erkende Albert, de vader van regerend koning Filip, na een jarenlange juridische strijd en na het afnemen van een DNA-test, eindelijk dat hij Boëls biologische vader is. Maar de kunstenares neemt daarmee nog geen genoegen.

Boël wil net zo behandeld worden als de andere kinderen van Albert en dus ook de naam Van Saksen-Coburg dragen. Daarnaast wil ze aangesproken worden als koninklijke hoogheid en prinses van België.

Volgens persbureau Belga vindt de advocaat van Boël, Marc Uyttendaele, het niet kunnen dat zijn cliënt anders wordt behandeld. De eisen van Boël zijn volgens hem “zaken die haar toekomen”. “Het kan niet zo zijn dat mevrouw Boël op een ander manier behandeld wordt dan de andere kinderen”, aldus de raadsman.

De advocaten van Albert stellen dat het niet aan het hof is om uitspraak te doen. Volgens hen moet de buitenechtelijke dochter “administratieve stappen” nemen om haar eisen ingewilligd te zien.


Meer België

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord