Belgische koning Albert en koningin Paola wonen in Waals dorpje

Vorsten

03-04-2021 21:29:10

Koning Albert en koningin Paola vieren Pasen in het Waalse dorpje Villers-sur-Lesse. Volgens Le Soir Magazine brengen de twee bejaarde royals de coronacrisis door in een gerenoveerde pastorie. De inwoners van het dorp in de provincie Namen vinden hun koninklijke dorpsgenoten geweldig.

Le Soir heeft met enkele bewoners van Villers-sur-Lesse gesproken. Die vertelden dat Albert en Paola in de middag graag een wandelingetje maken door het dorp. “Met hun lijfwachter achter zich aan”, vertelt er eentje. “Ze zeggen dan vriendelijke goeie dag tegen iedereen.” Het nieuwtje is er voor de dorpelingen intussen wel vanaf. “We laten hen met rust.”

Vooral Paola lijkt zich kostelijk te vermaken in het dorp. Ze maakt vaak spontaan een praatje en loopt ook nog wel eens binnen bij de buren. Een inwoner vertelt dat de koningin op bezoek was bij zijn moeder. “Paola houdt van bloemen en had gezien dat mijn moeder ze had. Ze hebben erover gepraat”, zegt hij. Hoewel de royals zich niet terugtrekken in hun pastorie, houden ze zich op straat wel keurig aan de coronaregels, zeggen de dorpelingen.

Meer België