Belgische koning Filip moedigt diversiteit op de arbeidsmarkt aan

Vorsten

16-03-2022 15:17:04

Koning Filip heeft zich woensdag hard gemaakt voor meer diversiteit op de arbeidsmarkt. De Belgische vorst ontving op het Koninklijk Paleis in Brussel verschillende vertegenwoordigers van bedrijven om samen met hen het project Business Uniting Talents 2030 (BUT2030) te bespreken.

Bij het rondetafelgesprek waren topmensen van bedrijven als Janssen Pharmaceutica, L’Oréal Benelux en Axa Belgium aanwezig. Tijdens de ontmoeting deelden zij hun ervaringen en spraken zij over mogelijkheden om diversiteit op de arbeidsmarkt te stimuleren. Filip gaf voor de bijeenkomst een openingstoespraak, waarin hij duidelijk maakte dat hij alle discriminatie veroordeelt en zei dat de ontmoeting de start van verandering kan zijn.

Het project BUT2030 dat is gelanceerd door het Prins Filipfonds heeft onder meer als doel om discriminatie bij het aannemen van personeel te verminderen en aan te zetten tot diversiteit op de arbeidsmarkt. Het project stelt enkele plannen en aanbevelingen voor die makkelijk implementeerbaar zijn. Zo moeten mensen met een andere etnische achtergrond makkelijker kunnen doorgroeien.


Meer België

In deze Vorsten:

 

– Haakon en Victoria, vrienden onder elkaar
– Filip en Mathilde wél naar Griekenland
– Bijna 40: prins William kiest eigen pad
– Sisi’s rebelse kleindochter
– Mode: een kijkje op de rug