Belgische koninklijke familie begint feest al vroeg

Vorsten

15-07-2020 14:09:57

De Belgische koninklijke familie begint dit jaar de festiviteiten ter gelegenheid van de nationale feestdag eerder dan gebruikelijk. Het traditionele concert dat gewoonlijk de opmaat vormt voor het feest op 21 juli is enkele dagen naar voren gehaald en wordt woensdagavond al gehouden in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel.

Koning Filip en koningin Mathilde, prinses Astrid en prins Lorenz en ook prins Laurent zullen in de Henry Le Boeufzaal van Bozar aanwezig zijn, zo heeft het Belgische hof laten weten. Mogelijk dat het koningspaar ook nog een van de kinderen meeneemt, maar daarover is niks bekendgemaakt.

Het zogenoemde ‘Preludium tot de nationale feestdag’ wordt aangeboden door de Internationale Koningin Elisabethwedstrijd en de Deense dirigent Michaël Schønwandt leidt het Nationaal Orkest van België bij de begeleiding van sopraan Jodie Devos, tenor Thomas Blondelle en violiste Sylvia Huang. Alle drie hebben eerder met succes deelgenomen aan de Koningin Elisabethwedstrijd.


Meer België

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.