Belgische prins Joachim loopt corona op in Spanje

Vorsten

30-05-2020 21:00:16

De Belgische prins Joachim heeft afgelopen week het coronavirus opgelopen tijdens een bezoek aan Cordoba. Het paleis heeft berichten daarover in de Spaanse media bevestigd, zo meldde de Waalse televisiezender RTL.

Joachim is na twee maanden ‘op kot’ te zijn geweest bij zijn ouders in Laken zondag naar Spanje gereisd om daar zijn vriendin Victoria Ortiz Martinez-Sagrera te ontmoeten en zich te melden bij het bedrijf waar hij al enige tijd stage loopt. Hij is dinsdag ook naar een feestje gegaan, waar hij het virus heeft opgelopen. Volgens de huidige Spaanse regels om verspreiding van het virus in te dammen, mochten er maximaal 15 mensen op het feestje komen.

Onduidelijk is nog of dat ook daadwerkelijk het geval was. Nadat de besmetting was vastgesteld, heeft prins Joachim aan de gezondheidsautoriteiten 27 namen opgegeven van mensen met wie hij recentelijk contact heeft gehad. Alle feestgangers, inclusief de prins en de andere mensen die hij heeft ontmoet, zijn in quarantaine geplaatst.

Prins Joachim (28) is een neef van koning Filip en kleinzoon van koning Albert II. Binnen het koningshuis vervult hij net als zijn broer Amedeo en zusjes geen functie en hij krijgt ook geen uitkering van de staat.


Meer België

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.