Laurent: familie heeft me nooit gesteund

Vorsten

09-04-2015 18:01:00

BRUSSEL – De Belgische prins Laurent heeft in de media uitgehaald naar zijn familieleden, onder wie zijn broer koning Filip. “Mijn familie heeft me nooit gesteund”, zei Laurent tegen de Franstalige omroep RTBF. De prins zegt dat de entourage van zijn familie hem wil “beschadigen en verhinderen om te werken”.

Laurent (51) vergelijkt de “sabotage” die hij ervaart met de werkwijze van de Stasi, de beruchte staatsveiligheidsdienst van het communistische Oost-Duitsland, die de burgers onder de duim moest houden.

“Het is begonnen met mijn oom, koning Boudewijn”, aldus de prins. “Toen kwam mijn vader Albert II. Met hen was het zoals met de Stasi. Vandaag de dag heb ik de indruk dat het met mijn broer, koning Filip, hetzelfde gaat.”

Laurent deed zijn uitspraken naar aanleiding van de verliezen die zijn twee investeringsbedrijven lijden volgens de krant La Libre. In het Franstalige dagblad gaf hij zijn familie de schuld van de malaise. “Mensen vielen mij voortdurend lastig, ze zeiden dat ik eigen projecten moest vinden. Maar wanneer ik iets doe, dan word ik gedwarsboomd.”


Meer België

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.