Chinese president ontvangt koning Filip

Vorsten

22-06-2015 20:46:00

PEKING – Het staatsbezoek van koning Filip en koningin Mathilde aan China krijgt dinsdag pas zijn luisterrijke begin met de ontvangst aan het einde van de middag van de Belgische koning door president Xi Jinping. Tegelijkertijd heeft zijn echtgenote Peng Liyuan een ontmoeting met koningin Mathilde. Aan het begin van de avond is er ook een staatsbanket, waarbij de gasten snel moeten dooreten want de Chinezen hebben er precies een uur voor uitgetrokken.

Filip en Mathilde zijn zaterdag uit België vertrokken en hebben er inmiddels al twee dagen in Wuhan opzitten. Aan het einde van de avond (lokale tijd) zijn ze vandaar naar de hoofdstad Peking gevlogen. Dinsdag gaat de koning eerst naar de Geely Universiteit, alvorens het hele gezelschap zich bij Balading naar de Chinese Muur begeeft voor een visite van driekwartier.

Het Belgische koningspaar blijft ook woensdag nog in Peking, waar koning Filip ook een aantal zakelijke bijeenkomsten bijwoont en een ontmoeting heeft met premier Li Keqiang. Donderdag wordt het bezoek voortgezet in Shanghai.

Meer België