De Bruyne verklapt aan koning België dat hij eerste EK-duel mist

Vorsten

2021-06-11 08:16:59

Koning Filip had donderdag tijdens een bezoek aan het trainingskamp van de Belgische voetbalploeg een scoop te pakken. Voetballer Kevin De Bruyne verklapte aan de Belgische vorst dat hij zaterdag het openingsduel van het EK voetbal in Sint-Petersburg met Rusland moet overslaan. Hij hoopt donderdag de tweede groepswedstrijd, in Kopenhagen tegen Denemarken, wel te kunnen spelen.

Tijdens de finale van de Champions League, twee weken geleden, liep De Bruyne een gebroken neus en oogkas op. De 29-jarige middenvelder moest vorige week een kleine operatie ondergaan. Hij sloot begin deze week aan bij de selectie van bondscoach Roberto Martinez. De Bruyne traint vooralsnog apart van de groep.

“Ik heb nog een beetje pijn, maar het gaat al veel beter”, zei hij tegen de koning, die door aanvoerder Eden Hazard langs alle spelers werd geleid voor een praatje. “Af en toe draag ik een bril vanwege de zon, maar dat gaat niet altijd.” Filip vroeg ook of De Bruyne kan spelen. “De tweede match hopelijk”, antwoordde hij. Het zorgde voor opluchting bij de koning. “Fantastisch, ik ben zeer blij dat u terug bent.”


Meer België

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana