Delphine én Laurent blij met uitspraak

Vorsten

2016-02-04 16:06:00

BRUSSEL – Delphine Boël heeft opgetogen gereageerd op de uitspraak van het Belgisch Grondwettelijk hof dat ze haar procedure mag voorzetten om erkenning te krijgen van het vaderschap van koning-emeritus Albert II.

,,Ik moet toegeven dat ik het eerst niet kon geloven. Nu ben ik erg emotioneel. Ik kan het niet geloven, ik ben zo blij. Het zal kinderen in soortgelijke situaties helpen. Ik ben zo gelukkig”, zei Delphine tegen televisiezender VTM.

Delphine (47) deelde haar vreugde met half-broer prins Laurent, die tegen La Dernière Heure een korte reactie gaf. ,,Het is niet aan mij om me uit te spreken over de zaak. Ik heb hier niets over te zeggen, buiten dat ik erg blij ben voor haar”, aldus de rebel van de Belgische koninklijke familie.

Na het aftreden van koning Albert in 2013 begon zijn buitenechtelijke dochter een procedure om zijn vaderschap erkend te krijgen. Volgens het Burgerlijk Wetboek had ze dat echter al eerder moeten doen – voor haar 22ste of binnen een jaar nadat ze wist dat Albert haar vermoedelijke vader was. Maar het Grondwettelijk hof bepaalde woensdag dat haar recht op duidelijkheid zwaarder weegt en dat ze de procedure kan voorzetten.


Meer België