‘Delphine kiest voor bijzondere kleding op Nationale Feestdag’

Vorsten

20-07-2021 12:57:27

Prinses Delphine draagt dinsdag tijdens haar eerste Belgische Nationale Feestdag met de koninklijke familie kleding van een bijzondere ontwerper. De halfzus van koning Filip kiest voor een jurk en hoed van het door Afrikaanse mode beïnvloedde Belgische merk Erratum Fashion, vertelt een ingewijde aan Het Nieuwsblad.

Waar koningin Mathilde op de Nationale Feestdag meestal kiest voor een outfit van het Brusselse modehuis Natan, zou Delphine met haar keuze dinsdag een statement willen maken. De Guineese ontwerpster Siré Kaba achter Erratum Fashion wil met haar label “de fouten uit het koloniale verleden van België herstellen” en stereotypen over Afrika bestrijden. Zelf streed Delphine jarenlang om erkenning van haar vader koning Albert. Eind vorig jaar gebeurde dit eindelijk.

De prinses voegt zich dinsdagmiddag samen met haar man Jim O’Hare bij haar familie op het Paleizenplein in Brussel. Het koningspaar en andere familieleden hebben daarvoor en daarna nog meerdere afspraken vanwege de feestdag op hun agenda staan.


Meer België

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft