Delphine voor het eerst aanwezig bij Nationale Feestdag België

Vorsten

12-07-2021 12:34:26

Prinses Delphine viert samen met de Belgische koninklijke familie op 21 juli de Nationale Feestdag mee. De halfzus van koning Filip voegt zich volgens het paleis later op de dag bij de plechtigheid op het Paleizenplein in Brussel.

De dag begint in de Sint-Michiels-en-Sint-Goedelekathedraal in Brussel, waar naast Filip en zijn vrouw Mathilde ook zijn zus prinses Astrid en haar man prins Lorenz en Filips broer prins Laurent bij aanwezig zullen zijn. Aansluitend gaat het gezelschap door naar de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt en de kapittelkerk Sainte-Waudru in Bergen.

In de namiddag krijgen zij tijdens de plechtigheid op het Paleizenplein in Brussel gezelschap van prinses Delphine en haar man Jim O’Hare. Delphine werd eind vorig jaar na lang gesteggel eindelijk officieel erkend als dochter van Filips vader, koning Albert.

Filip en Mathilde ronden de Nationale Feestdag samen af met een bezoek aan Farra Clerlande in Ottignies, een residentie voor volwassenen met een ernstige of zware mentale beperking. Daarnaast gaan zij ook nog naar het Nationaal MS Centrum in Melsbroek.


Meer België

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft