Documentaire over prinses Delphine vanaf mei in Nederland te zien

Vorsten

05-04-2022 09:42:03

De driedelige documentairereeks Delphine: mijn verhaal, die begin dit jaar op de Vlaamse zender Eén werd uitgezonden, is vanaf mei ook in ons land te zien. De serie is aan meerdere landen verkocht, maakte Warner Bros dinsdag bekend. HBO Max gaat de documentaire uitzenden in Nederland, Spanje, Portugal, Andorra en Scandinavië. SBS Australië vertoont de serie vanaf 23 april.

In de documentaire vertelt de 54-jarige prinses Delphine voor het eerst over verschillende fases in haar roerige leven. Daarbij laat ze ook foto’s zien uit haar eigen archief en deelt ze kiekjes uit familiealbums. In de driedelige tv-special komen ook haar partner, moeder en vrienden aan het woord, net als haar advocaten, journalist Mario Danneels, paleismedewerkers en vrienden uit de kunstwereld.

Op 17-jarige leeftijd hoorde Delphine dat koning Albert, die ze toen kende als goede vriend van haar moeder, haar biologische vader is. Jarenlang voerde ze een juridische strijd om erkenning, maar de vader van koning Filip ontkende tot begin 2020 dat hij haar biologische vader was. DNA wees uit dat zijn bewering onjuist was. Delphine kreeg de titel prinses van België en de nieuwe achternaam Van Saksen-Coburg.

Delphine: mijn verhaal werd geregisseerd door de Belgische documentairemaker Chris Michel en is een coproductie tussen een Franstalige en een Nederlandstalige Belgische zender.


Meer België

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel