Europese wensen voor Filip en Mathilde

Vorsten

2016-01-12 12:00:00

BRUSSEL – Koning Filip en koningin Mathilde waren dinsdagmorgen toe aan de tweede nieuwjaarsontvangst van het jaar. Na het corps diplomatique vorige week was het nu de beurt aan vertegenwoordigers van de in Brussel gevestigde Europese instellingen om hun beste wensen te komen aanbieden in het Koninklijk Paleis.

Koningin Mathilde verscheen, getuige de foto’s die het paleis van de ontmoeting via sociale media verspreidde, in een knalrode, opvallende jurk bij de receptie. Achter het koningspaar stond het trio Jean-Claude Juncker, Donald Tusk en Martin Schulz – de voorzitters van respectievelijk de Europese Commissie, de Europese Raad en het Europees parlement – opgesteld, naast de Belgische vice-premier en minister van Buitenlandse Zaken, Didier Reynders. De koning had Reynders voorafgaand aan de receptie in audiëntie ontvangen.

Het Belgische koningspaar heeft donderdag weer een nieuwjaarsontvangst. Dan zijn de vertegenwoordigers van de NAVO en het geallieerde militaire hoofdkwartier in Mons (Bergen), SHAPE, aan de beurt. Later in de maand is er dan nog een receptie voor de Belgische autoriteiten.


Meer België