Extra maatregelen voor Filip op feestdag

Vorsten

2016-07-15 09:34:00

De Belgische veiligheidsdiensten nemen extra maatregelen voor de nationale feestdag komende donderdag. Dat is vrijdagmorgen in Brussel beslist door de Nationale Veiligheidsraad.

Die was bijeen naar aanleiding van de aanslag in Nice, die plaatsvond op de Franse nationale feestdag. Het dreigingsniveau blijft wel op drie, werd vrijdagmorgen al beslist.

“Met de nieuwe feiten in Nice zullen we de al geplande maatregelen bekijken om zeker te zijn of we het maximale doen voor de veiligheid van de burgers”, zei premier Charles Michel vrijdagmorgen op de radio.

Op de nationale feestdag neemt koning Filip traditioneel voor het paleis in Brussel zowel een burgerlijk als militair défilé af waar veel politici, ambassadeurs en andere hoogwaardigheidsbekleders aanwezig zijn. Voor de gewone Belg zijn er allerlei feesten in het land waar tienduizenden Belgen naartoe komen. De grote Gentse Feesten, die vrijdag beginnen, gaan gewoon door. Dit evenement trekt elk jaar ook veel Nederlanders.

In de Nationale Veiligheidsraad zetelen onder andere de premier, de ministers voor veiligheid, justitie en defensie, en de hoofden van politie en de inlichtingendiensten.


Meer België

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig