Fabiola draagt taak over aan Mathilde

Vorsten

2013-12-20 16:23:00

BRUSSEL – Koningin Fabiola doet afstand van het beschermvrouwschap van de Internationale Muziekwedstrijd Koningin Elisabeth. Dat meldt het Belgische hof vrijdag. Ze wordt opgevolgd door koningin Mathilde.

De 85-jarige Fabiola is bijna een halve eeuw beschermvrouw geweest van het wereldberoemde muziekconcours, dat in 1937 voor het eerst werd gehouden onder ‘hoge bescherming’ van koningin Elisabeth, de oma van Fabiola’s echtgenoot koning Boudewijn. Fabiola nam het stokje over na het overlijden van Elisabeth in 1965.

De muziekwedstrijd is afwisselend voor pianisten, violisten en zangers die elk eens in de 3 jaar aan de beurt komen. De finale is in de zaal van het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel en werd steevast bijgewoond door koningin Fabiola. Zij had eerder al aangegeven in Mathilde een geschikte opvolger te zien voor het beschermvrouwschap.

”In lijn met een lange traditie binnen de koninklijke familie heeft Hare Majesteit de Koningin aanvaard om deze prestigieuze wedstrijd onder haar Hoge Bescherming te plaatsen”, aldus het hof.


Meer België