Filip bezoekt waterzuiveringsbedrijf in Tailfer

Vorsten

20-10-2021 12:24:28

Koning Filip heeft woensdag een bezoek gebracht aan waterzuiveringsinstallatie Vivaqua in Tailfer, een gebied nabij het dorp Lustin in de provincie Namen. De Belgische koning kreeg er een rondleiding door de installatie en sprak met de directie en werknemers over onder meer de kwaliteit van drinkwater en het belang van duurzame watervoorziening.

De koning besprak tijdens het bezoek ook over de bescherming van natuurlijke hulpbronnen en het belang van de biodiversiteit in de omgeving van de installatie. Om die omgeving ook met eigen ogen te zien, nam de koning op deze regenachtige middag een paraplu ter hand en begaf hij zich naar de oever van de Maas. De waterzuiveringsinstallatie bevindt zich op de plek waar de beek Tailfer in de Maas uitmondt.

Vivaqua is een van de grootste producenten van drinkwater in België. Het water dat het bedrijf opvangt in zijn installatie wordt voornamelijk gebruikt om het Brussels Hoofdstedelijk Gewest van drinkwater te voorzien. In totaal maken zo’n 2,25 miljoen mensen in drie gewesten gebruik van het water van het waterzuiveringsbedrijf.

Meer België