Filip en Mathilde openen zomertentoonstelling

Vorsten

2016-07-20 16:19:00

Belgisch koningspaar

Het Belgische koningspaar opende woensdagmiddag in het Koninklijk Paleis in Brussel de jaarlijkse tentoonstelling Wetenschap en cultuur. De expositie, die deel uitmaakt van de zomeropenstelling van het paleis, is vanaf vrijdag te bezoeken en duurt tot en met zondag 4 september.

Koning Filip en koningin Mathilde namen een kijkje in de tot tentoonstellingsruimten omgetoverde zalen van hun eigen paleis. Daar is onder meer de expositie Cartographiae te zien, waarin de geschiedenis en wetenschap van het maken van kaarten centraal staat. Verder is er onder de noemer Elisabeth, de passie voor kunst aandacht voor de kunstminnende overgrootmoeder van Filip, en richt de interactieve expositie De wetenschap achter de sport zich vooral op jeugdige bezoekers.

Koningin Mathilde kwam woensdag ook al in actie bij de opening van de expositie Belgian Crew in het Egmontpaleis in Brussel, waar het ministerie van Buitenlandse Zaken straatartiesten de ruimte heeft gegeven.

Dinsdag was Mathilde met man en kinderen in het Brusselse Stripcentrum en in het Muziekinstrumentenmuseum. Het uitje gold als fotosessie, waarbij het Belgische hof -anders dan in Nederland gebruikelijk- slechts één cameraploeg en één fotograaf uitnodigde.


Meer België

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!