Filip en Mathilde vliegen terug naar België

Vorsten

04-05-2022 15:42:03

De Belgische koning Filip en koningin Mathilde zijn woensdagmiddag weer in het vliegtuig naar België gestapt. De driedaagse reis naar Griekenland was het eerste staatsbezoek van de Belgen sinds de uitbraak van de coronapandemie.

De trip naar Griekenland startte maandag met een bezoek aan de regio Athene. Daar legden de koning en koningin een krans bij het graf van de onbekende soldaat op het Syntagmaplein. In het presidentieel paleis ontmoetten zij vervolgens de Griekse president Katerina Sakellaropoulou en ontving het Belgische koningspaar het Grootkruis van de Orde van de Verlosser, de hoogste onderscheiding van Griekenland.

De tweede dag van het staatsbezoek kreeg het koningspaar meer te horen over de socio-economische integratie van vluchtelingen in Griekenland. ’s Middags stond een bezoek aan enkele archeologische opgravingen op het programma en ’s avonds bezochten zij het Acropolis Museum. Aansluitend boden de Belgen een concert van het Belgian National Orchestra aan de Griekse president en haar man aan.

De slotdag stond met een bezoek aan een terminal voor vloeibaar aardgas en enkele lunchafspraken in het teken van energie.


Meer België

In deze Vorsten:

 

– Haakon en Victoria, vrienden onder elkaar
– Filip en Mathilde wél naar Griekenland
– Bijna 40: prins William kiest eigen pad
– Sisi’s rebelse kleindochter
– Mode: een kijkje op de rug