Filip gaat langs bij luchthaven Luik

Vorsten

09-07-2020 20:14:35

De Belgische koning Filip is donderdagmiddag naar het vliegveld van Luik geweest. De vorst ging daar niet heen om op vakantie te gaan, maar om de luchthaven te inspecteren en te praten over de rol van het vliegveld in de coronacrisis.

Op foto’s die door het Twitteraccount van het Belgische koningshuis zijn verspreid, is te zien hoe Filip, gehuld in een fluorescerend geel hesje en getooid met mondkapje op, met werknemers op de tarmac (terrein voor parkeren vliegtuigen) in gesprek ging over het beheer van de vluchten met medisch- en sanitair hulpmateriaal.

Eenmaal binnen in het sorteercentrum van Liège Airport sprak de koning met werknemers over de aankomst- en vertrekroutines van hulpmateriaal dat bestemd is voor de wereldgezondheidsorganisatie WHO. Daarnaast ging het over Luik als logistieke draaischaaf op internationaal, Europees en nationaal niveau in het kader van de coronacrisis.


Meer België

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.