Filip krijgt sokken cadeau bij bezoek aan taalkamp

Vorsten

07-07-2020 14:22:25

De Belgische koning Filip heeft dinsdag in Gent een bezoek gebracht aan een Nederlands taalkamp van de non-profitorganisatie Roeland. Bij aankomst kreeg hij een paar kousen met daarop het logo van de organisatie, meldt persbureau Belga.

Roeland organiseert taalkampen waarbij jongeren hun kennis van de Nederlandse, Franse en Engelse taal kunnen bijschaven. Dit jaar bestaat de organisatie vijftig jaar en daarom mag het vanaf nu het predicaat koninklijk aan de naam vastplakken.

Het bezoek van Filip begon met een rondetafelgesprek waarbij vrijwilligers en verantwoordelijken uitleg gaven over hun werkzaamheden. Daarna nam de koning deel aan een taalatelier, waarin jongeren een media-interview met bekendheden naspeelden. Later werd er ook een spelletje Pictionary gespeeld.

Aan het taalkamp doen zo’n veertig jongeren mee. Normaal gesproken is die groep veel groter, maar vanwege de coronacrisis werd het aantal inschrijvingen beperkt.


Meer België

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.