Filip neemt zoon Gabriël mee naar werkbezoek

Vorsten

2021-06-23 17:09:32

Koning Filip van België heeft woensdag zijn oudste zoon, de 17-jarige prins Gabriël, meegenomen op een werkbezoek aan de militaire luchthaven van Melsbroek. Samen maakten ze een vlucht met de Airbus A400M, het nieuwe transportvliegtuig van het Belgische leger.

Filip en Gabriël, die beiden voor de gelegenheid gekleed waren in legeroutfit, kregen voordat ze de lucht in gingen een uitgebreide briefing van de veiligheidsinstructies. Daarna steeg het toestel op en vlogen de twee onder meer over het koninklijk domein van Laken en Antwerpen. Tijdens de vlucht werd er ook geoefend met parachutisten.

De koning – zelf piloot – en de prins vlogen mee in de ruime cockpit van de A400. Het staatshoofd genoot volgens persbureau Belga zichtbaar van de vlucht en was vol lof over de demonstratie.

Het gebeurt zelden dat Filip tijdens een activiteit vergezeld wordt door een van zijn kinderen. Gabriël, die in augustus 18 jaar wordt, kon mee omdat hij al klaar is met zijn examens. Waar en wat hij gaat studeren na de zomer is nog niet bekend.


Meer België

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana