Filip ontmoet coronawetenschappers in laboratorium

Vorsten

17-06-2020 17:24:00

De Belgische koning Filip heeft woensdagmiddag een bezoek gebracht aan het laboratorium van Janssen Farmaceutica in Beerse. Daar ontmoette de koning onder anderen wetenschappers die aan een coronavaccin werken. Het Belgische koningshuis deelde op sociale media foto’s van het bezoek.

In het laboratorium van Janssen Farmaceutica wordt gewerkt aan een kandidaat-vaccin tegen Covid-19. De koning woonde er een werkvergadering bij, samen met Paul Stoffels, wetenschappelijk directeur van de overkoepelende groep Johnson & Johnson. Hij praatte er ook met medewerkers die vrijwillig diagnostische tests verwerken.

Het bedrijf richtte onlangs een gloednieuw biotechlaboratorium op om de testcapaciteit in België te verhogen. Bij Janssen kunnen dagelijks zo’n 5000 tests verwerkt worden. Ruim 100 medewerkers van het bedrijf stelden zich kandidaat om daar naast hun dagelijkse taken aan mee te werken.


Meer België

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.