Filip woont EHBO-demonstraties van het Belgische leger bij

Vorsten

22-09-2020 15:09:33

De Belgische koning Filip heeft een bezoekje gebracht aan het leger in Marche-en-Famenne. Het bezoek is onderdeel van zijn traditionele serie werkbezoeken aan Defensie. Dinsdag stond de Medische Component centraal.

View this post on Instagram

⁣Le camp militaire de Marche-en-Famenne héberge le 3ème Élément Médical d'Intervention (3EMI) qui assure l'appui à certaines unités de la Composante Terre. Explications sur le rôle joué par la Composante Médicale pendant les opérations à l’étranger et sur leur contribution à la lutte contre le coronavirus. Rencontres avec différents spécialistes de l’appui médical en opérations et démonstrations d’évacuations médicales : stabilisation du patient, tri des blessés, évacuation sur le théâtre et vers un hôpital.⁣ —————⁣ Het militair domein van Marche-en-Famenne herbergt het 3de Element Medische Interventie (3EMI) die ondersteuning biedt aan bepaalde eenheden van de Landcomponent. Briefing over de rol die de Medische Component vervult in operaties in het buitenland, alsook over hun bijdrage in de strijd tegen het coronavirus. Ontmoeting met diverse specialisten van de medische ondersteuning en operaties en verschillende demonstraties: stabilisering van patiënt, triage van slachtoffers, evacuatie en transport naar een ziekenhuis.⁣ ⁣ @defensie.ladefense #militaire #militair #demonstration #évacuation #intervention #soutien #demonstratie #evacuatie #interventie #ondersteuning #EnsembleContreCorona #SamenTegenCorona #GemeinsamGegenCorona #TogetherAgainstCorona #Corona #Covid_19 #COVID19 #COVID19BE #CoronaVirus #BelgianRoyalPalace #MonarchieBe⁣ ⁣ ? Palais Royal / Koninklijk Paleis

A post shared by Belgian Royal Palace (@belgianroyalpalace) on

Filip kreeg onder meer demonstraties van medische evacuaties te zien. Zo leerde hij over de stabilisering van patiënten, het beoordelen van het letsel van de slachtoffers en de evacuatie en transport naar een ziekenhuis.

Daarnaast kreeg de koning een briefing over de rol die de Medische Component vervult in operaties in het buitenland en over hun bijdrage in de strijd tegen het coronavirus. Filip ontmoette diverse specialisten van de medische ondersteuning en operaties.


Meer België

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.