Fotograaf Belgisch koningshuis biedt blik achter de schermen

Vorsten

22-12-2020 20:51:20

Fotograaf Michel Gronemberger legt het Belgische koningshuis al vele jaren vast op de gevoelige plaat. Met het Belgische Nieuwsblad deelt hij een leuk feitje over de kerstfoto van dit jaar.

Op de foto staan koning Filip en koningin Mathilde arm in arm. Naast de koning staat de jongste zoon van het gezin, prins Emmanuel. Achter de drie staan prins Gabriël, prinses Éleonore en prinses Elisabeth. Het lijkt alsof de jongste van het gezin, prinses Éleonore, even groot is als haar broer en zus, maar niets is minder waar. “Neen, ze gebruikt een houten blok als verhoging”, onthult Michel. “Als u goed kijkt, ziet u Filip tegen de witte kubus leunen, terwijl een hoek ervan uitsteekt tussen hem en Mathilde.”

Voor het kerstportret, dat werd gemaakt in oktober, bezochten koning Filip en zijn gezin de studio van de officieuze hoffotograaf. Dat is opmerkelijk, want de fotograaf gaat normaal gesproken altijd op zoek bij het paleis in Brussel of het kasteel van Laken om plaatjes van de koninklijke familie te schieten.


Meer België

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.