Geen echte paasvakantie voor koning Filip

Vorsten

2016-03-30 09:51:00

De paasvakantie, die in België twee weken duurt, verloopt voor de Belgische koning anders dan vooraf gepland. Van vakantie is ‘geen sprake’ zo benadrukt het hof, en een reis over de grens kan na de terreuraanslagen van vorige week in Brussel al helemaal niet. Het koninklijk gezin blijft dan ook in eigen land, meldt woensdag Het Nieuwsblad.

Koning Filip en koningin Mathilde trokken dinsdag ook tijd uit om in drie ziekenhuizen slachtoffers van de aanslagen en hulpverleners te ontmoeten. Ook voor vrijdag hebben ze bezoeken op het programma staan. Tegelijkertijd is beslist dat Filip zondag vanwege de terreurdreiging niet naar de start van de honderdste Ronde van Vlaanderen gaat.

Volgens Het Nieuwsblad was er in het paasweekeinde wel enige tijd voor ontspanning met de kinderen. Zo werd het koningspaar een paar keer gezien in de badplaats Knokke-Heist. En koningin Mathilde deed met oudste dochter Elisabeth inkopen bij Zara in Brussel. Vorig jaar werd een deel van de paasvakantie nog doorgebracht in Nederland.


Meer België