Geen skifoto’s van gezin koning Filip

Vorsten

2015-02-13 16:06:00

BRUSSEL – De Belgische koning Filip ziet er dit jaar van af om met zijn gezin tijdens de skivakantie te poseren voor de door het hof uitgenodigde fotograaf. De Belgische media hebben vrijdag te horen gekregen dat ze geen foto’s hoeven te verwachten. Het besluit heeft naar verluidt in Brussel te maken met de algemene terreurdreiging, waarbij ook voor de koninklijke familie extra voorzichtigheid in acht wordt genomen.

Anders dan bijvoorbeeld de Nederlandse koninklijke familie of het Deense kroonprinselijk paar, kent de Belgische koning geen algemene fotosessie waarvoor fotografen en televisieploegen uit binnen- en buitenland zich kunnen aanmelden.

Het Belgische hof nodigt doorgaans maar één fotograaf uit en een cameraploeg. De opnamen die zij maken worden met alle media gedeeld. In vakantieoord Verbier waren dan ook geen horden mediavertegenwoordigers om dit weekeinde het koninklijk gezin op beeld vast te leggen. Waarom het paleis ook die ene fotograaf heeft afgezegd terwijl de koning en zijn kinderen waarschijnlijk toch gewoon gaan skiën is niet bekend. Het paleis wilde geen commentaar geven. Ook de afzegging zelf had wat het hof betreft niet in de openbaarheid moeten komen.


Meer België