Italiaans dorp ziet Paola weer afzeggen

Vorsten

2015-09-02 13:32:00

GROSIO – De Belgische koningin Paola heeft niet alleen de samenstellers van de Biënnale in Venetië moeten teleurstellen, maar ook de kleine grensgemeente Grosio ten noorden van Milaan. Daar zou Paola een museum heropenen in de voormalige villa van de familie Visconti Venosta. Haar peettante, de in 1982 overleden markiezin Margherita Mossi Pallavicini, maakte daar deel van uit.

De koningin heeft echter vorige week van doktoren te horen gekregen dat ze een tijd lang volledige rust moet houden. Dat betekende dat het voor deze week geplande bezoek aan Venetië geannuleerd moest worden en dat ook in Grosio, een stadje met 4800 inwoners aan de grens met Zwitserland, een brief binnenkwam met de onwelkome boodschap dat ze niet kon komen.

“Omwille van gezondheidsredenen sta ik onder medisch toezicht in Brussel en moet ik rust in acht nemen”, schreef Paola. Een lokale kunstenaar heeft ook pech. Hij had ter ere en ter herinnering aan het bezoek al een borstbeeld gemaakt van de in Italië geboren Paola. Dat kan ze nu niet zelf bewonderen, zo meldt woensdag Het Nieuwsblad. Belgische media, die de Italiaanse media naschrijven, spreken over mogelijk een beroerte.

Paola was in 1982 al eens in Grosio voor de uitvaart van de markiezin, die in haar nalatenschap de villa en het bijbehorende park overmaakte aan de gemeente. Sinds die tijd wacht Grosio op een nieuw bezoek van Paola, maar er kwam steeds iets tussen.


Meer België

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig